Voi talvi!

Sataa lunta. Sataa räntää. Sataa pieniä rakeita. Näin olivat säät viime viikolla. Ja kaikki nämä vaihtelevassa järjestyksessä yhden tunnin aikana! Luisteluradalle runsas lumentulo teki tepposet. Sen sijaan ladut maakunnissa tulivat hyvään kuntoon.

Alkaneen viikon kipakat yöpakkaset antoivat kuitenkin toivoa vielä luisteluradan kuntoontulosta. Jäätyneen loskan lanaus, höylääminen, auraaminen ja lopuksi veden pumppaaminen jäälle taitavat lopultakin tuottaa tulosta. Tänään kohtalaisen tauon jälkeen näkyi taas luistelijoita radalla!

Harjoittelijalle koko Suomen talvi on näyttäytynyt uudessa valossa. Työtehtävätkin ovat olleet mitä moninaisimmat; olen oppinut auraamaan mönkijällä, tekemään latupohjat moottorikelkalla ja viimeisimmäksi lanaamaan Natikalla, tuolla uskollisella vanhalla traktorilla!

Koko harjoittelujaksoni on ollut kirjaimellisesti silmiä avaava kokemus. Kuinka lukuisat yrittäjät ympäri Suomen ovat täysin luonnon ja ilmojen haltian armoilla. Päivät venyvät yömyöhään, välillä mikään tehty työtehtävä ei näy hetkeä kauempaa. Vain silmänräpäys ja tuisku on peittänyt juuri avatut ladut, luisteluradan, tien ja jopa parkkipaikan.

Valon pilkahduksiakin toki päiviin mahtuu. Aurinko paistaa ja lämmön jo tuntee paksujen toppavaatteidenkin läpi. Luonto on läsnä ja heräävän kevään äänet kuuluvat metsässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s